Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsgesprek Ruimtegebruik en Leefomgeving

woensdag 27 maart 2024

19:30
Locatie

Raadszaal

Voorzitter
Nog niet bekend
Toelichting

Onderwerpen:

  • Ruimtelijk kader Stationsgebied Wezep
  • Klimaatadaptief Centrumplan Wezep
Agenda documenten

Agendapunten

  1. 01

    Vanwege het belang van de stationsomgeving in Wezep voor diverse ruimtelijke opgaven en kansen, wordt er een ruimtelijk kader opgesteld, waarmee toekomstige ontwikkelingen in de stationsomgeving in de gewenste richting kunnen worden gestuurd. Zodat afzonderlijke initiatieven bijdragen aan de beoogde ontwikkeling van het stationsgebied en ongewenste ontwikkelingen kunnen worden voorkomen. Vorig jaar zijn hiervoor een projectvoorstel en subsidieaanvraag ingediend ter gelegenheid van de Regiodeal Veluwe; dit is gehonoreerd.. Het stationsgebied is ook opgenomen in de samenwerkingsagenda van de Kop van de Veluwe. Voor de opstelling van het ruimtelijk kader of visie wordt bureau Bügel Hajema Adviseurs ingeschakeld.


    Jan Oosterkamp en Marieke Hommes (beide vanuit Bügel Hajema) zullen u via een presentatie meenemen in het proces van en de toelichting op het concept ruimtelijk kader.
    Ambtelijk zijn Iris Verhoeff, Peter van Grootheest en Steven Keijzer aanwezig, voor eventuele aanvullende toelichting en het beantwoorden van (technische) vragen.

  2. 02

    In 2019 is er door de raad besloten om over te gaan tot het herinrichten van het centrum van Wezep onder de naam Klimaatadaptief Centrumplan Wezep (KC-plan). Wegens verschillende redenen heeft dit een tijd lang stil gelegen.
    Het gesprek van 27 maart dient om u bij te praten over wat er door de vorige raad is besloten, wat er allemaal in de tussentijd gebeurd is en wat er in de toekomst gaat gebeuren, vooruitlopend op het raadsvoorstel (commissie 15 mei en raad 30 mei), inclusief budgetaanvraag in verband met de gestegen kosten.


    Bennie Kalf, beleidsmedewerker water & riolering, verzorgt een presentatie, met gelegenheid voor (technische) vragen.