Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Zitting centraal stembureau

vrijdag 4 februari 2022

10:00

Locatie
Alleen digitaal te volgen. Kijk hiervoor bij 'Kijkt u live mee met de uitzending van de zitting van het centraal stembureau?' hieronder.
Voorzitter
Tanja Haseloop-Amsing
Toelichting

Bezwaar en beroep
Elke belanghebbende en kiezer kan in beroep gaan tegen een beslissing van het centraal stembureau over de geldigheid van de kandidatenlijsten. Dit kan binnen 4 dagen, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zie Kieswet art. I 7. Tegen de nummering van de kandidatenlijsten is geen beroep mogelijk. Zie Algemene wet bestuursrecht art. 8:4. Kiezers die bezwaar hebben tegen de nummering van de kandidatenlijsten kunnen deze telefonisch indienen tijdens de zitting van het centraal stembureau. Deze bezwaren worden opgenomen in het proces-verbaal van de zitting. Een dag voor de zitting wordt het telefoonnummer hiervoor bekend gemaakt.

Kijkt u live mee met de uitzending zitting van het centraal stembureau?
Vanwege de Corona omstandigheden is deze openbare zitting digitaal.
Deze zitting kunt u rechtstreeks volgen via internet. Dat kan via onderstaand beeldscherm ‘uitzending’. Klikt u daarop, dan komt u in het scherm van de uitzending en kunt u op de dag van de zitting vanaf 10.00 uur de uitzending voor u zelf starten.
Het is mogelijk om deze zitting achteraf terug te kijken.

Agendapunten